TasteAtlas açıkladı: Türkiye zirvede! Dünyanın en lezzetli patlıcan yemeği

TasteAtlas açıkladı: Türkiye zirvede! Dünyanın en lezzetli patlıcan yemeği

Dünya genelinde yemek kültürlerini araştıran Taste Atlas, 2024 yılı itibariyle patlıcan ile yapılan en iyi 10 yemeği açıkladı. Listenin ilk sırasında Türkiye'den dünyaya yayılan bir lezzet var. Taste Atlas'ın listesine göre dünyanın en iyi patlıcan yemeği Hünkar Beğendi oldu. İşte en iyi 10 patlıcan yemeği...

EVnJo8TMAEuKqfc_5VnnEA.jpg

Dünya genelinde en çok sevilen yemek listesi belli oldu. Taste Atlas, patlıcan ile yapılan en iyi 10 yemeği açıkladı. Bu listede Türkiye'den de iki lezzet yer aldı. Hünkar Beğendi birinci sıraya yerleşirken, Alinazik Kebabı ise sekizinci sırada yer aldı.Taste Atlas'a göre işte en iyi 10 patlıcan yemekleri
hyeLMs-rkEGHQEd3efIdFA.jpg

1.HÜNKAR BEĞENDİ – TÜRKİYE 2.YUXIANG -SICHUAN, ÇİN
L3L15JXDz0CoNheFhKMwXQ.jpg

3.PARMIGIANA ALLA NAPOLETANA- İTALYA 4.MUTABAL - LÜBNAN
v4ctn1r6yUmhXcPANLYgjg.jpg

5.PASTA 'NCASCIATA- İTALYA 6.PARMIGIANA - İTALYA
K-52-JcniEyHoxutKAj1Gg.jpg

7.AJVAR- KUZEY MAKEDONYA 8.ALINAZIK KEBABI - TÜRKİYE
v6ossUuB5EOsNXqJMeUiyQ.jpg

9.TORTANG TALONG- FİLİPİNLER 10.BABA GHANOUS- LÜBNAN
Px4IlCdzxkW65R-lXG6bZA.jpg

Hünkar Beğendi'nin eti için; 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti1 büyük soğan, ince doğranmış 2 diş sarımsak, ezilmiş 2 büyük domates, soyulmuş ve doğranmış 1 yemek kaşığı domates salçası 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon Tuz ve karabiber 1 su bardağı sıcak su veya et suyu
WQdM8G4aV0CVwf7vM1c8yg.jpg

Beğendi Sosu için malzemeler; 3-4 adet közlenmiş patlıcan 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz ve karabiber
N3NXkDkZV0aPusJXuIvjEg.jpg

Hünkar Beğendi Yapılışı Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte mühürleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyin, birkaç dakika kavurun. Domates salçasını ilave edin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin ve karıştırın. Baharatları ekleyin, ardından sıcak suyu ilave edin.
aa1yEXkZdUK8CJHXawJBtQ.jpg

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 40-50 dakika). Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip birkaç dakika kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Doğranmış patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Son olarak kaşar peynirini ekleyin, eriyene kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
t-wRIZlmR0iJota_CjPpCw.jpg

Hazırladığınız beğendiyi bir servis tabağına alın. Üzerine pişmiş etleri yerleştirin Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst