Kurban etini sakın buzdolabına koymayın

Sağlık

Moderator
Kurban etini sakın buzdolabına koymayın

Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanların etlerinin doğru muhafaza edilmesi gerekiyor. Kurbanlık etlerin bir süre dışarıda bekletilmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar kesilmiş eti hemen dondurduğunuzda ve daha sonra çözdürdüğünüde fazla sertleşeceğinin altını çiziyor.

XiXVwlonpk2KWp4QC8LFQg.jpg

Kurban Bayramı'na hazırlanırken binlerce vatandaş kurban vazifesini yerine getirecek.Uzmanlar ise kesilen etlerin heba olmaması, hijyenik şartlarda saklanması için önemli uyarılarda bulundu.
i7p74Rgqb0a7PapWK-F47g.jpg

Etin kesimden sonra bir süre dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar kesimden sonra bekletilmeden donduran etin sertleşeceğini ve etin bu sebeple dinlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
uxhpnXlfeEmUGqCb1jrbDA.jpg

Kesimden sonra et en yumuşakı halde oluyor. Yeni kesilmiş kurban eti, buzdolabına koymadan önce birkaç saat dinlendirilmesi gerekiyor.
s2Dsg4Qkl0ikwvy7cMWTYA.jpg

Yeni kesilen et en yumuşak halde olur ve yavaş, yavaş sertleşir. Daha sonra tekrardan gevşemeye başlar. O esnada damardaki kanlar süzülerek laktik asit oluşur. Mikrobiyal olarak daha güvenilebilir bir et olarak karşımıza çıkar
q0Jl1QZt0EmUl18r1Ho0QQ.jpg

Kesilen kurban etlerini 15 gün buzdolabı şartlarında saklayabilirsiniz. Dondurmak istiyorsak en az 24 saat bekletmeniz gerkeiyor. Et, sindirilmesi zor bir besindir.
ms-RNAF-Y0ClsBX3soQemQ.jpg

Sağlığınızı korumak ve sindirim sisteminizin bozulmasını engellemek için kahvaltıda et tüketmek yerine sağlıklı besinler tüketmeye özen gösterin.
 
Geri
Üst